Kontakt

kontakt meni

Područje poslovne izvrsnosti - BEAR

invest bearVodiči

vodici meniJavni pozivi

javni poziviPoslovni prostori

pos prostoriDokumenti

docs

Područje poslovne izvrsnosti BEAR

bear baner


BEAR predstavlja skraćenicu (akronim) od engleskih riječi Business Excellence Area. Područje poslovne izvrsnosti ujedno označava i namjere lokalnih vlasti Teslića, Tešnja i Žepča u vezi razvoja ovog područja. U pitanju je mikro-regija sa izuzetno dinamičnim privatnim sektorom. S druge strane, u pitanju su i tri lokalne samouprave sa snažnom motivacijom da se mobilizira daljnji ekonomski progres. Ove tri zajednice žele razvijati poslovnu sofisticiranost na svom području, te potaknuti i privatni sektor da još više djeluje u skladu sa BEAR odrednicom.


Investitori, bilo da dolaze unutar ili izvan granica BEAR područja, mogu računati na ključne konkurentne i komparativne prednosti koje tri lokalne zajednice nude: maksimalni interes načelnika i njihovih stručnih timova da se pruži podrška investitorima; izuzetno povoljan geo-prometni položaj; povoljne troškove poslovanja, poticaje za investitore i mogućnost umrežavanja i saradnje sa postojećim firmama; konkurentnu i stručnu radnu snagu sa snažnom motivacijom.
BEAR područje obiluje i izvrsnim uslovima za život i napredovanje. Prema riječima dosadašnjih posjetioca, sa svojim zelenim brdima, šumama, rijekama i te turističko-kulturnim i religijskim mjestima za posjetiti, Teslić, Tešanj i Žepče jednostavno izgledaju „kao mjesta iz bajke“.
Vaš partner u Jugoistočnoj Europi je slogan kojim su se vodili predstavnici tri lokalne zajednice. Duga industrijska kultura u sprezi sa odomaćenom poslovnom etikom sadržana je u ovoj poruci odaslanoj na sve značajne adrese u poslovnom svijetu.

 

Zajednički sporazum o međuopštinskoj saradnji

Teslić, Tešanj i Žepče zajednički provode sporazum o međuopćinskoj saradnji koji je potpisan 17.09.2012. godine.
Za razliku od uobičajenih projekata međuopćinske saradnje koji su u vezi fizičke infrastrukture i svakodnevnih pitanja, ovaj projekat ima za cilj promociju povoljnog poslovnog ambijenta i privrednih potencijala, te jačanje kapaciteta i konkurentnosti područja BEAR. U pitanju su tri susjedne lokalne zajednice iz dva različita entiteta u BiH, u kojima žive tri različita većinska konstitutivna naroda BiH, i u kojima poziciju u lokalnoj samoupravi čine tri različite političke opcije. Stoga ovaj projekat Teslića, Tešnja i Žepča predstavlja jedinstveni primjer međuopćinske saradnje na području Jugoistočne Evrope.

Sajt opštine Teslić

grb zv


Bilten opštine Teslić

novembar

Korisni sajtovi

dom zdravlja

t org

 rad


kontakt

investsrpska


p komora


irbrs


e srpska


rars


apif

SERVISI OPŠTINE TESLIĆ

Please publish modules in offcanvas position.