Kontakt

kontakt meniVodiči

vodici meniJavni pozivi

javni poziviPoslovni prostori

pos prostoriDokumenti

docs

Opštinska uprava

zgrada as


Opština Teslić je osnovna teritorijalna jedinica lokalne samouprave u kojoj građani, neposredno i preko svojih slobodno i demokratski izabranih predstavnika, učestvuju u ostvarivanju zajedničkih interesa i u kojoj organi opštine u granicama zakona upravljaju javnim poslovima iz samostalne nadležnosti opštine i izvršavaju poslove državne uprave koji su na njih zakonom preneseni. Organi opštine su: Skupština opštine, kao organ odlučivanja i kreiranja politike Opštine i Načelnik opštine, kao nosilac izvršne vlasti. Za obavljanje poslova iz svoje nadležnosti, određenih Zakonom o lokalnoj samoupravi kao i Statutom opštine Teslić, Načelnik opštine je, Odlukom o osnivanju administrativne službe opštine Teslić, osnovao Administrativnu službu koju čini 7 odjeljenja:

U Administrativnoj službi opštine Teslić je formiran Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije koji se nalazi u okviru Odjeljenja za privredu i poljoprivredu a čiji je zadatak, između ostalog i da učestvuje u pripremi strategije razvoja opštine, definisanju i ostvarivanju politike lokalnog i regionalnog razvoja.

Službe:

  • Kabinet načelnika,
  • Služba za javne nabavke,
  • Služba za zajedničke poslove.
  • Služba civilne zaštite.

Teritorijalna vatrogasna jedinica opštine Teslić organizuje se kao samostalna organizaciona jedinica u sastavu Opštinske administrativne službe.

Komunikacija sa građanima i Šalter sala


salter salaU Opštini Teslić je izgrađena šalter sala u okviru projekta GAP-a, počela je sa radom u novembru 2006-te godine. Time su brojni problemi prevaziđeni, omogućeno efikasnije obavljanje usluga građanima.Otvaranjem šalter sale u mnogome je olakšan pristup građanima da ostvare svoja prava, jer sada građani dobiju sve potrebne informacije na jednom mjestu. Skraćeno je postupak primanja i izdavanja dokumenata tako da je uprava postala efikasnija i brža a građani zadovoljniji. Zbog uvođenja elektronskog sistema praćenja dokumenata u svakom trenutku se zna u kojoj je fazi rješavanja i kod koga je na obradi i koji je rok završetka predmeta. Opština Teslić se i dalje zalaže da bude moderan i profesionalan partner građanima i svim ostalim partnerima.Sve što se dešava i što se radi na opštinskom nivou može se naći na modernoj web-stranici opštine: http://www.opstinateslic.com. Pomenuta Web stranica je postala često sredstvo komunikacije sa građanima i učinjeno je puno na njenom osavremenjavanju, njenoj ažurnosti i njenoj ukupnoj servisnosti ( od on-line informacija do mogućnosti da građani mogu putem nje ući u putanju kretanja njihovog zahtjeva , odnosno slanja zahtjeva do dobijanja rješenja ili odgovora itd) čime je sveukupni nivo komunikacije sa građanima podignut uveliko.

Sajt opštine Teslić

grb zv

Korisni sajtovi

dom zdravlja

t org

 rad


kontakt

investsrpska


p komora


irbrs


e srpska


rars


apif

SERVISI OPŠTINE TESLIĆ

Please publish modules in offcanvas position.