Kontakt

kontakt meni

Područje poslovne izvrsnosti - BEAR

invest bearVodiči

vodici meniJavni pozivi

javni poziviPoslovni prostori

pos prostoriDokumenti

docs

Opštinska uprava

zgrada as


Opština Teslić je osnovna teritorijalna jedinica lokalne samouprave u kojoj građani, neposredno i preko svojih slobodno i demokratski izabranih predstavnika, učestvuju u ostvarivanju zajedničkih interesa i u kojoj organi opštine u granicama zakona upravljaju javnim poslovima iz samostalne nadležnosti opštine i izvršavaju poslove državne uprave koji su na njih zakonom preneseni. Organi opštine su: Skupština opštine, kao organ odlučivanja i kreiranja politike Opštine i Načelnik opštine, kao nosilac izvršne vlasti. Za obavljanje poslova iz svoje nadležnosti, određenih Zakonom o lokalnoj samoupravi kao i Statutom opštine Teslić, Načelnik opštine je, Odlukom o osnivanju administrativne službe opštine Teslić, osnovao Administrativnu službu koju čini 7 odjeljenja:

 • Odjelјenje za opštu upravu sa službom za pravnu pomoć,
 • Odjelјenje za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom,
 • Odjelјenje za prostorno uređenje,
 • Odjelјenje za privredu i društvene djelatnosti,
 • Odjelјenje za stambeno-komunalne poslove,
 • Odjelјenje za boračko-invalidsku zaštitu,
 • Odjelјenje za finansije.

U Administrativnoj službi opštine Teslić je formiran Odsjek za razvoj i investicije čiji je zadatak, između ostalog i da učestvuje u pripremi strategije razvoja opštine, definisanju i ostvarivanju politike lokalnog i regionalnog razvoja.Službe:

 • Kabinet načelnika,
 • Služba za javne nabavke,
 • Služba za zajedničke poslove.
 • Služba civilne zaštite.

Teritorijalna vatrogasna jedinica opštine Teslić organizuje se kao samostalna organizaciona jedinica u sastavu Opštinske administrativne službe.

Komunikacija sa građanima i Šalter sala


salter salaU Opštini Teslić je izgrađena šalter sala u okviru projekta GAP-a, počela je sa radom u novembru 2006-te godine. Time su brojni problemi prevaziđeni, omogućeno efikasnije obavljanje usluga građanima.Otvaranjem šalter sale u mnogome je olakšan pristup građanima da ostvare svoja prava, jer sada građani dobiju sve potrebne informacije na jednom mjestu. Skraćeno je postupak primanja i izdavanja dokumenata tako da je uprava postala efikasnija i brža a građani zadovoljniji. Zbog uvođenja elektronskog sistema praćenja dokumenata u svakom trenutku se zna u kojoj je fazi rješavanja i kod koga je na obradi i koji je rok završetka predmeta. Opština Teslić se i dalje zalaže da bude moderan i profesionalan partner građanima i svim ostalim partnerima.Sve što se dešava i što se radi na opštinskom nivou može se naći na modernoj web-stranici opštine: http://www.opstinateslic.com. Pomenuta Web stranica je postala često sredstvo komunikacije sa građanima i učinjeno je puno na njenom osavremenjavanju, njenoj ažurnosti i njenoj ukupnoj servisnosti ( od on-line informacija do mogućnosti da građani mogu putem nje ući u putanju kretanja njihovog zahtjeva , odnosno slanja zahtjeva do dobijanja rješenja ili odgovora itd) čime je sveukupni nivo komunikacije sa građanima podignut uveliko.

Sajt opštine Teslić

grb zv


Bilten opštine Teslić

novembar

Korisni sajtovi

dom zdravlja

t org

 rad


kontakt

investsrpska


p komora


irbrs


e srpska


rars


apif

SERVISI OPŠTINE TESLIĆ

Please publish modules in offcanvas position.